Rock Paper Pencil

Rock Paper Pencil zet creatief talent in de kijker en biedt hen de tools om het te maken als professionele stripmaker / bordspelontwerper.
LAB Maurice ontwikkelt een gloednieuwe website met state of the art inschrijvingsmodule voor het creatief FabLab van Rock Paper Pencil. En ondersteunt de social media kanalen met content en advertising. Resultaat: een verdrievoudiging van het aantal volgers in drie maanden tijd. En een gezellige drukte tijdens het Rock Paper Pencil Festival op 11 november 2022.

Social Media Campaign

Op 11 november vindt het Rock Paper Pencil Festival plaats in de Warande in Turnhout! Een festival voor al uw strip- en bordspelhonger, waar de nadruk ligt op interactiviteit en creativiteit. 

Om het Rock Paper Pencil Festival op social media te promoten creëert LAB Maurice een Ganzenbordstrip campagne. Hierbij kruisen 20 striptekenaars – uit drie generaties – de pen in een ganzenbordestafette op onze sociale media. Ze mogen elkaars stijl doorkruisen en verhaallijnen ondermijnen. Een verrassend, soms zelfs surrealistische strijd van creatievelingen. Het resultaat is een uniek spel dat op het Rock Paper Pencil Festival te bewonderen was.

Social media Rock Paper Pencil

Social Media Advertising

De mediamix is een essentieel onderdeel om een campagne effectief in de markt te zetten en de boodschap bij het juiste publiek op het juiste moment te connecteren. LAB Maurice creëert hiervoor animaties op basis van de affiche ontworpen door Xerxes Heirman.

Rock Paper Pencil en het festival maken we gekend in drie stappen door
• aandacht te grijpen en interesse op te wekken: See fase.
• verlangen en behoefte te creëren: Think fase.
• te activeren: Do fase.

Social media Rock Paper Pencil

Social Media Content

Geen social Media zonder inspirerende inhoud. LAB Maurice post sterke beelden en copy rond de activiteiten van Rock Paper Pencil Festival. Dit is video materiaal, een beeld of een tekst dat een verhaal vertelt. We bouwen suspense op en zetten influencers in om de Rock Paper Pencil account te promoten.

Geen social Media zonder strak plan. Tijdens een workshop stelt LAB Maurice samen met Rock Paper Pencil de agenda voor het komende digitale jaar op.

Social media Rock Paper Pencil

Website

Rock Paper Pencil slaat een brug tussen creativiteit en ondernemerschap in Turnhout. Het project zet talenten in de kijker en geeft hen alle tools in handen om het te maken als professionele strip- en spelontwikkelaars. De nieuwe website ondersteunt deze ambitie. Het is hét uitstalraam van zowel de creatieve ondernemers als van de aanwezigheid van strips en spellen in de stad Turnhout.

De website biedt een platform aan creatievelingen om zich in te schrijven voor het gebruik van het ruime aanbod machines dat Rock Paper Pencil aanbiedt via het FabLab in Turnhout. Tevens is het de online locatie waar bezoekers beeld-en videomateriaal van events en workshops terug vinden.